Συνεχίζονται οι διεθνείς διακρίσεις για το «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου!

Πηγή χαράς...

για την Ελλάδα η νέα ταινία  «Αδικος Κόσμος» του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Φίλιππου Τσίτου (ο δημιουργός της επιτυχημένης μαύρης κωμωδίας «Ακαδημία Πλάτωνος»). Μετά το σπουδαίο Βραβείο Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ της Τεργέστης που ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου, προβάλλεται στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, ενώ θα «ανοίξει» το Διεθνές Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ!  

Η ταινία με τον ελληνικό τίτλο «Αδικος Κόσμος» ανοίγει στους ελληνικούς κινηματογράφους σε 3 ημέρες (2 Φεβρουαρίου)

«Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου 


Λίγα λόγια για το (βραβευμένο) έργο


O «Aδικος Κόσμος» διηγείται το παράδοξο της αναζήτησης της ευτυχίας σε λάθος σημεία, στις λάθος στιγμές και την υπαρξιακή αγωνία που προκύπτει όταν διαπιστώνουμε ένα τεράστιο λάθος στη ζωή μας. 

Ο ήρωας, ο Σωτήρης, είναι ένας «δίκαιος» αστυνομικός και η Δώρα, μια όχι και τόσο «δίκαιη» καθαρίστρια. Σε μια τραγική συγκυρία, η αδυναμία του Σωτήρη θα συναντήσει την ανάγκη της Δώρας και μαζί θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση όπου τη μεγαλύτερη σημασία θα την έχει η ειλικρίνεια των συναισθημάτων τους. Η Δώρα είναι ο άνθρωπος που ενώ δεν του περισσεύει συμπόνια, ο Σωτήρης θα δει ως μοναδικό του σύμμαχο. 

Η «άδικη» Δώρα, θα σώσει τον «δίκαιο» Σωτήρη; 

Ο «Αδικος Κόσμος» του Ελληνα δημιουργού -ο οποίος γεννήθηκε μεν στην Αθήνα το 1966, αλλά από το 1991 ζει στο Βερολίνο- αναδεικνύει το ρεαλιστικό νεοελληνικό μικρόκοσμο και το υπόγειο χιούμορ Αντώνη Καφετζόπουλου. Αποτυπώνει με σπουδαία ακρίβεια τον αυθεντικό, διχασμένο κωμικοτραγικό κόσμο που ζούμε. Εντός και εκτός τειχών. 
«Αδικος Κόσμος», το τρέιλερ 
 

Βιογραφικό του σκηνοθέτη 

* Ο «Αδικος Κόσμος» είναι μόλις η 3η ταινία μεγάλου μήκους του Φίλιππου Τσίτου -ο οποίος γεννήθηκε μεν στην Αθήνα το 1966, αλλά από το 1991 ζει στο Βερολίνο. 

- Η 1η του μεγάλη διάκριση ήρθε με μια από τις πρώτες 6 μικρού μήκους που δημιούργησε αμέσως μετά τις σπουδές του στο DFFC. Το «Parlez-moi d΄ Amour» κέρδισε  το Χρυσό βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας του γερμανικού κράτους, ενώ ήταν υποψήφιο για τα Οσκαρ σπουδαστικών ταινιών

- Η 1η ταινία μεγάλου μήκους που σκηνοθέτησε, «My Sweet Home» ήταν η μοναδική γερμανική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2001

- Η 2η ταινία του, η μαύρη κωμωδία «Ακαδημία Πλάτωνος», κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου, το Οικουμενικό βραβείο αλλά και το βραβείο Νεότητας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 2009, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο Lux το 2010